carti
About Life

Cartea vindecă!

Atunci când sunt supărată, dezamăgită, dar și când pur și simplu vreau să mă relaxez, de multe ori aleg să citesc, deoarece cartea vindecă. Într-un final, sfârșesc prin a scrie aici pe blog, pentru a împărtăși cu tine ceea ce simt, ce gândesc și pentru a mă ajuta pe mine să mă relaxez (deoarece am recunoscut de nenumărate ori că nu mă descurc prea bine la capitolul relaxare, însă cititul și scrisul îmi sunt prieteni de nădejde și încredere). Cu timpul poate o să devenim și noi, prieteni. :)

Ziceam de cărți… Te invit și pe tine să încerci această terapie. Focusându-ți atenția pe ceea ce citești, îți înlături stările negative cărora le-a fost dor de tine și au venit să-ți facă o vizită (dar de fapt au de gând să stea mai mult pe capul tău) și încet le trimiți politicos de unde au venit, iar tu începi să te liniștești, să te încarci cu energie pozitivă și să evoluezi cu fiecare carte citită. Crede-mă că o să-ți prindă bine.

Chiar dacă alegi să citești seara (cum fac eu în cele mai multe din cazuri) sau preferi să citești  dimineața pentru a fi motivat peste zi datorită ideilor extrase din carte, acest obicei te va ajuta pe plan personal și cu siguranță, și pe plan profesional la un moment dat.

Știu de asemenea că te gândești la cărțile pe care le ai sau le-ai avut de învățat pentru admitere, pentru examene, licență, dizertație etc. și că încerci să-ți găsești timp să citești ceva pentru suflețelul tău, dar tot amâni… Gândește-te că e important să-ți oferi tu ție plăceri și măcar jumătate de oră din zi să faci ceea ce îți place, în cazul de față, să citești ceea ce-ți dorești. La fel de important cum e să-ți faci timp pentru tine, să te îngrijești, e și să-ți îngrijești mintea. Acum, că o să termini cu bacul, licența și altele, te sfătuiesc să-ți scoți din sertarul noptierei de lângă pat sau din birou, foaia pe care ai scrise numele cărților pe care dorești să le citești în următoarea perioadă (perioada aceea pe care o tot amâni deja de câteva săptămâni sau luni) și să începi să faci pe rând, câte o bifă în dreptul fiecărei cărți citite. Iar dacă nu ai încă o listă, poți începe să-ți faci una și să-ți setezi ca obiectiv câte cărți vrei să citești într-o lună sau într-un an.

Eu, de exemplu, acum recitesc cartea Cel mai bogat om din Babilon (găsești pdf-ul aici), pe care prima oară am citit-o în grabă… Așadar o recitesc mai atent pentru a vedea dacă a doua oară descopăr lucruri pe care la prima citire le-am trecut cu vederea. Îmi place să recitesc pasaje din cărți sau chiar cărți întregi. A doua oară parcă privesc cartea din alt unghi. E la fel ca o situație din viața de zi cu zi, pe care dacă stai să o analizezi în două circumstanțe diferite, observi aspecte diferite. Ai încercat și tu să vezi cum e? Apropo, îți recomand și ție această carte deoarece știu că dacă citești această postare, înseamnă că ești pe aceeași lungime de undă cu mine și îți va plăcea.

Aștept să-mi recomanzi și tu o carte care ți-a plăcut mai mult și poate să-mi transmiți și o idee cu care ai rămas în minte.

Sfatul meu pentru tine este să te educi încontinuu, citind și aplicând ceea ce au aplicat alții înaintea ta și a căror acțiuni au dat roade, astfel încât au scris și cărți despre viața lor, pentru a-ți ușura ție și mie munca!

Și vreau să închei acest articol cu un citat de-a lui Aristotel: “Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, prin urmare, nu este un act, ci o obişnuinţă.”

 

Seară liniștită,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply