cu capul in nori Babele si Sfixul 3
Holiday

Cu capul în nori

Te-ai gândit vreodată cine a inventat expresia cu capul în nori și care a fost conjunctura în care li s-au atribuit acestor cuvinte sensul de visător, distrat? Oricare ar fi fost împrejurarea, eu m-am simțit cu capul în nori vizitând Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. La propriu și la figurat. Am urcat cu atât de mult entuziasm drumul până acolo, încât nu am simțit deloc oboseala. Am alergat, m-am învârtit în cerc, m-am mai oprit să-mi trag sufletul și am continuat în același ritm până sus, sus, la vestitele stânci. Stânci puțin spus. Acolo sus chiar simți că locul este încărcat de mituri. Îmi aduc aminte de poveștile care se spun despre Babe și Sfinx. Oare au fost sculptate de daci, oare sunt creaţii extraterestre sau sunt niște sculpturi perfecte ale naturii?

O, da! Mi-am adus aminte de bucuria pe care am simțit-o atunci când m-am trezit înconjurată doar de verdeață, adiată de nori, de vânt, de firele de iarbă! De fericire îți vine să o iei la fugă! De libertatea pe care o simți acolo sus. Mi-am răspuns și la întrebarea pe care mi-o puneam când eram mai mică: oare cum se simt păsările când zboară în văzduhul cerului, deasupra tuturor? Chiar dacă mai vorbeam păsăriceasca, în joaca mea de copil, nu mi-am răspuns la această întrebare atunci. Știu acum însă un lucru – se simt fericiteee, libereee, stăpâne peste întreaga creație! Se bucură de natură, de viață!

Dacă mi-ai citit și alte postări, știi deja că eu sunt o iubitoare incurabilă a naturii! De aceea mă bucur de plaiurile noastre mioritice ca un copil care descoperă zăpada sau distracția săriturilor în bălțile cu apă, după ploaie, pentru prima oară.

Iar în munți chiar ești cu capul în nori, fără griji, exact ca un copil!

cu capul in nori Babele si Sfixul 5

cu capul in nori Babele si Sfixul 7

cu capul in nori Babele si Sfixul 8

cu capul in nori Babele si Sfixul 9

cu capul in nori Babele si Sfixul 10

cu capul in nori 1

cu capul in nori Babele si Sfixul 2

cu capul in nori Babele si Sfixul 12

cu capul in nori 2

 

Iubește natura,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply