ptblog
About Life

E iar luni!

Ți s-a întâmplat să te trezești dimineața plin(ă) de energie, plin(ă) de poftă de viață, de lucru, să-ți treacă prin cap o listă cu ce lucruri vei face în ziua respectivă, să ți se deruleze imagini ale activităților și întâlnirilor pe care le vei avea? Să vezi în câteva secunde, o zi întreagă? Și toate acestea înainte să te ridici din pat.

În următorul minut vrei să te ridici zâmbind, fericit(ă) fiind de cât de bine te-ai trezit. Ajungi la marginea patului, te oprești, iei telefonul în mână și începi să-l butonezi, să dai scroll pe rețele de socializare, curioas(ă) fiind de ce s-a întâmplat peste noapte… până realizezi că au trecut deja 10 minute în care tu ai rămas așezat(ă) pe colțul patului. Te uiți la ceas (ai pierdut deja destul timp) și îți dai seama că trebuie să te grăbești și că nu mai ai timp să iei micul dejun. Partea cea mai proastă este că între timp ți s-a schimbat starea de spirit! Dintr-o dată te simți ca o legumă, ți s-a dus toată energia, ți s-a șters zâmbetul de pe față (zâmbet care îți apărea inițial doar la gândul că la sfârșitul zilei vei reuși să faci tot ce ți-ai propus). OK. Unde s-au dus? Ce s-a schimbat între timp? Cum îmi readuc starea înapoi? O vreau înapoi!

Te ridici din pat și-ți zici că nu te vei lăsa doborât(ă) de o simplă stare! Dar ea se încăpățânează să persiste! Ce faci? Ce fac?! Mă duc spre dulap, dar înainte să-mi aleg hainele, mă uit peste post-it-urile motivaționale lipite pe ușa lui, care îmi amintesc de visul spre care tind, pe care vreau să-l văd realitate cât de curând și pentru care trebuie să lucrez! Un trebuie necesar!

Închid ochii, mă imaginez în mijlocul visului meu împlinit! E atât de bine! Nu-mi lipsește nimic! Sunt fericită! Deschid ochii și-mi reapare zâmbetul! Și acum sunt fericită! Doar că, dornică de evoluție, ca orice om căruia nu-i place să stagneze, vreau mai mult. Cu ambiție și cu zâmbetul pe buze, merg la duș, după care-mi încep ziua. O zi minunată!

Și da, mi-a revenit energia, mi-a revenit pofta de lucru doar la gândul că sunt din ce în ce mai aproape spre îndeplinirea visurilor mele. Știu că muncind cu plăcere îmi voi mulțumi mai târziu mie – cea din viitor! Încep să mă îmbrac, vizualizând citatul meu motivațional “Dreams don’t work unless you do!” Îmi dau repede seama că nimeni nu va munci în locul meu și că nimeni nu va putea să-mi schimbe starea de spirit, înafară de mine. Pentru că ea e încăpățânată, dar la fel sunt și eu – un capricorn încăpățânat!

Mă îndrept spre ușă, o închid și pășesc spre al meu vis! Și o să am grijă ca la sfârșitul zilei să mă întorc acasă la fel de binedispusă, cu un zâmbet mulțumitor! Să mă pun seara în pat, să vizulizez tot ce-am făcut peste zi, să-mi dau seama că se aseamănă cu ce am văzut dimineața, în fracțiunile de secunde și să-mi mulțumesc – mie, cea din prezent și zilei ce-a trecut!

 

Dragul meu prieten/ Draga mea prietenă,

Îți doresc o săptămână minunată și productivă,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply