scan20001
About Life

Exercițiu – Descoperă-ți valorile!

Ieri am făcut un exercițiu care m-a făcut să zâmbesc și care mi-a adus o satisfacție interioară imensă atunci când am observat că ceea ce îmi place mie cel mai mult să fac în fiecare zi este să impart iubire, să dăruiesc, să fiu motivație pentru ceilalți, inspirație, sursă de energie.Aceste acțiuni sunt necesare a fi prezente în viața mea deoarece mă fac pe mine fericită și împlinită. Și majoritatea dintre acestea sunt în raport cu oamenii. Pentru că iubesc oamenii, iubesc viața. Și în același timp sunt recunoscătoare pentru toate cele oferite de persoanele minunate cu care sunt înconjurată sau peste care dau întâmplător. Pentru că nimic nu este întâmplător. Mai jos găsești lista mea. Inițial era vorba că o să scriu 10 lucruri/acțiuni, dar nu m-am putut opri. Am scris exact ceea ce am simțit.

Îți recomand să-ți faci și tu acest exercițiu și să îți descoperi valorile.

Ce ai de făcut? E simplu. După ce îți scrii o listă cu ce îți place să faci (aproximativ 10 acțiuni, însă în cazul meu au fost 23), notează-ți la fiecare de ce îți place să faci lucrul respectiv (la fiecare acțiune poți scrie câte valori vrei). Majoritatea valorilor se vor repeta, asta însemnând că respectivele valori te reprezintă pe tine. La sfârșit, din toate, alege 10. Din cele 10, alege 5 valori pe care să le pui pe o axă în ordinea importanței pentru tine. Primele trei așezate pe axă le poți încercui. Acele trei sunt valorile de care tu ai nevoie în orice context, fie el profesional sau personal. Ele trei pentru tine sunt o unitate. Dacă una dintre ele lipsește, atunci tu nu te simți confortabil în anumita situație sau în anumitul loc.

Aștept să-mi zici ce ți-a ieșit. Pentru mine de exemplu, cele mai importante sunt iubirea, încrederea și sinceritatea. Și când una dintre ele îmi lipsește, simt imediat (cred că mi se aprinde ceva beculeț de alarmă) și nu mai pot sta în situația/relația respectivă nici 5 minute. Și pentru că îmi vreau binele, plec. Dar tu?

valorivalori

Cunoaște-te pe tine,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply