dumbrava 22
Holiday

Fălticeniul din Dumbravă. Din Dumbrava minunată.

Dumbrava lui Sadoveanu

Am călcat pe urmele Lizucăi și ale lui Patrocle și am intrat în Dumbrava minunată. Minunăție de colțisor de natură cu copaci înalți printre ale căror crengi se strecoară soarele. Păsări, greieri, furnici mici și mii, cu toate ne-am întâlnit în timp ce urcam dealul (împreună cu prietenele mele, Simona și Alina), de pe-al cărui vârf se văd casele moldovenilor, stând demne în arșița soarelui, așteptând umbra dupamiezii să se lase peste ele și să le răcorească. Se văd frumos înălțate, mai mici, mai mari, mai vechi, mai moderne, toate purtând cu ele tradiții și amintiri. Cândva, într-unele din ele, scriitori precum Mihail Sadoveanu, Ion Creangă se adunau la sfat sau țeseau poveștile pe care bunicii noștri ni le-au spus în copilărie, seara înainte de culcare sau ziua, pe banca din fața porții.

Și-acolo în Dumbravă stă falnic copacul în care se zice că s-a adăpostit Lizuca, pentru a înnopta (în drumul ei spre bunici). Un copac bătrân care parcă vrea să-ți amintească că poveștile sunt nemuritoare și că “fără povești, viața oamenilor ar fi tristă și searbădă”.

Gândește-te la viața  ta de acum. Fie că ești publicitar, designer, marketer, fotograf, pictor, avocat sau doar student, în orice meserie ai activa sau orice școală ai face, peste tot se regăsesc povești. Povești pe care e necesar doar să vrei să le vezi și să le asculți. Poveștile într-adevăr îți bucură viața și ți-o umplu de iubire și fericire. La fel ca și copiii, animalele, ciocolata sau orice te face pe tine fericit(ă).

Poveștile, la fel ca unele colțuri de natură, sunt printre puținele lucruri care ne-au rămas “nestricate”. Locuri în care ne putem refugia și trăi dorul de copilărie, de cineva drag, de “dor din drag”, de oricare ar fi el.

De aceea te îndemn, pe tine, cel care citești aceste rânduri, indiferent de ce ai ales să fii în viață sau de ce a ales viața să fii, să nu uiți să te bucuri de povești și să visezi.

dubrava2.0

dumbrava1

 

dumbrava5.

dumbrava7.

dumbrava8.

 

dumbrava 11 (2)

dumbrava 12

dumbrava9.

Acest loc m-a făcut să vreau să mai văd o dată filmul Dumbrava minunată. Film pentru copii, pe care îl găsești și pe youtube.

Cam atât despre Dumbravă.

P.S.: Zilele următoare vă voi pune la curent cu locurile pe care le-am mai vizitat în Fălticeni, în cazul în care vă rătăciți și voi pe acolo să știți ce este de văzut.

P.P.S.: Dacă ai fost sau ești din Fălticeni, poate ne mai zici și tu povești din zonă. :)

Seară frumoasă, plină de povești,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply