muzeul satului 5.1
About Life

Încarcă-te cu energia naturii la Muzeul Satului!

Muzeul Satului îți sună cunoscut?

De obicei, în week-end-uri, îmi place să stau departe de agitația orașului și să mă retrag în colțuri de natură nu prea “umblate” sau vizitate de om. Și zic “umblate” referindu-mă la locuri minunate peste care am dat în Cluj, fără să știu dinainte de existența lor. Și sunt aici, la doi pași!

Printre aceste locuri se numără și Muzeul Satului. După ce l-am vizitat, am întrebat persoane din Cluj de acest loc și nu știau sau uitaseră de existența lui, așadar de ce să mă aștept să știe turiștii? Într-adevăr, în comparație cu Muzeul Satului din Sibiu, e mult mai mic, însă e frumos și organizat. Poate că nu ar strica un mic restaurant cu mâncare tradițională pentru vizitatorii care optează să-și petreacă o zi de week-end în liniște, printre case vechi care amintesc de copilărie, de viața la țară, la bunici, de care cred că majoritatea ne aducem aminte cu drag, dar și așa (fără restaurant) tot merită să-ți petreci o zi în curtea muzeului.

Mi-era dor să stau în mijlocul fânului! Îmi aduc aminte de când eram mică și o rugam pe bunica să mă ducă cu ea la fân, iar replica ei era “Ești prea mică! Ce să faci tu acolo? O să ai destul timp să lucri când o să crești! În plus, soarele e prea arzător și poate nu o să ai unde să stai la umbră! Mai bine stai acasă și ai grijă de animale!” Iar eu insistam, până când mă lua cu ea. Și eram cea mai fericită când îmi arăta și mie “cum se face”. Dar cel mai mult, îmi plăcea să mă cațăr pe căpițele cu fân! Pe atunci le vedeam ca pe niște zgârie-nori! Și acolo, sus pe ele, dansam și cântam ca o mică vedetă! Bineînțeles că îmi era frică să sar jos, și-l rugam pe bunicul să vină să mă ia. Îmi aduc aminte cu drag de bunicii mei și de timpul petrecut cu ei! Acum, abia îi mai văd din când în când, în week-end-uri…

Toate aceste amintiri mi-au fost trezite vizitând acest loc. Imaginează-ți-l acum, în sezonul primăvară-vară, când toți copacii sunt înfloriți, când iarba verde a crescut, când trilurile păsărelelor se aud din toate părțile, iar tu… ești doar tu în “liniștea” naturii, încărcându-te cu energie pentru o întreagă săptămână! Ești tu – copilul de odinioară!

Muzeul Satului 1.1

muzeul satului 3.1

muzeul satului 2

muzeul satului 5.1

muzeul satului 6.1

muzeul satului 7.1

muzeul satului 8.1

muzeul satului 9.1

muzeul satului 10.1

muzeul satului 11.1

muzeul satului 12.1

Dacă, după cum am observat, promovarea lasă de dorit sau e inexistentă, măcar noi, care acum știm de acest loc, să îl recomandăm. Chiar merită vizitat!

Week-end minunat îți doresc!

P.S: Aici poți să vezi o hartă cu obiectivele muzeale existente în Muzeul Satului din Cluj-Napoca, numit și Parcul Etnografic Național “Romulus Vuia”. Biletul de intrare este doar 3 RON. Locația și orarul le găsiți aici.

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply