muntele rece 8.8
About Life

Muntele Rece – amintiri din copilărie!

Deconectează-te și fugi pe vârf de munte, la Muntele Rece!

De multe ori simt nevoia să mă deconectez de oraș, de civilizație, de tehnologie. Și unde aș putea să fac acest lucru decât pe un vârf de munte? Deconectarea mă ajută să mă relaxez, să-mi încarc bateriile, ca mai apoi să pot să-mi continui proiectele și activitățile zilnice cu mai multă eficiență, energie și cu aceeași pasiune și dăruire. Un week-end petrecut la munte, alături de persoane dragi este tot ce am nevoie! Prefer simplitatea locurilor și sinceritatea oamenilor, mai mult decât orice.

La cabana de la Muntele Rece, ne aștepta bunica unei prietene, Mina, după cum au botezat-o nepoții. Și pentru că tot am scris zilele trecute, într-un articol anterior, că mi-e dor să merg cu bunicii la fân, bunica Mina ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze și cu furca în brațe, în timp ce-și întorcea iarba proaspăt cosită. La 78 de ani această femeie este un model pentru noi, tinerii. Plină de vitalitate, în fiecare zi, de la 5 dimineața și până seara târziu merge-vine, vine-merge, iar dacă nu are de lucru își face. O dată nu o auzi plângându-se! Atâta energie, atâta poftă de viață, atâta pozitivism într-o ființă singuratică, mai rar găsești! O admir pentru modul în care se știe încă bucura de viață, pentru fericirea pe care o răspândește în jur, pentru modul sănătos în care-și trăiește viața și pentru mulțumirea și recunoștința pe care o are față de natură! Natura ne oferă de toate. Doar trebuie să te apleci și să culegi plantele, fructele pe care aceasta ți le așterne la picioare, spunea Mina.

Și pentru că de fiecare dată când prinde ocazia, natura ne cheamă la ea, împreună cu prietena mea, am mers să culegem florile frumos mirositoare și colorate din împrejurimi. Fluturii, albinele, păsările și cățelul Blacky ne-au însoțit. În timp ce Anda îmi povestea amintiri din copilărie, cum cutreiera dealurile împreună cu bunica ei, la cules de afine, mure, zmeură… buchetele noastre de flori se transformau în coronițe. Aahh și ce dor mi-era să împletesc coronițe din flori!

muntele rece 1.1

muntele rece 2.2

muntele rece 3.3

muntele rece 7.7

 

muntele rece 4.4

muntele rece 5.5

Drept răsplată, pentru “cumințenia” noastră, Mina ne-a pregătit bucate alese: plăcinte cu brânză și cozi de ceapă și plăcinte cu dulceață de prune, un deliciu al papilelor gustative! Ca să vă aduceți aminte și voi, de cum pregăteau bunicile voastre plăcintele mult dorite, mai jos o să vă las un filmuleț cu bunica Mina bucătărind. Așa, să vă fac poftă și să mergeți în vizită la bunici, părinți!

Și, deoarece la începutul articolului vă ziceam de cât de importantă este deconectarea pentru mine, vă recomand să urmăriți acest video, în care Andreea Marin vorbește despre importanța și beneficiile acestui “fenomen”: Deconectarea este la fel de importantă ca intrarea în contact cu realitatea… pentru a avea o viață sănătoasă și echilibrată.

Aștept să-mi scrieți cum vă petreceți voi week-end-urile și în ce fel reușiți să vă deconectați și să vă relaxați.

Iar dacă până acum nu ați vizitat Muntele Rece, acum e momentul.

Iubiți natura,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply