961556_832722440121128_1716003830_n
About Life

Nu vorbi despre fericire. Trăiește-o!

Cât de importantă consideri că este fericirea în viața ta? Ce crezi că trebuie să faci pentru a fi fericit? Aud de multe ori spunându-se „oare voi fi și eu vreodată fericit”? „Oare va veni vreodată momentul în care să pot spune sunt fericit”?
Dacă ești printre acele persoane, îți spun eu când: când nu-ți vei mai plânge de milă. Fericirea nu este o etapă a vieții peste care treci sau pe care o aștepți să vină și nici ceva spre care să tinzi. Nu o poți compara cu o funcție înaltă din compania preferată, cu o casă sau cu orice altceva de acest gen. Nici măcar nu poate fi cuantificată.

Așadar, dacă ai răspuns la prima mea întrebare, eu zic să te mai gândești încă o dată și să-ți pui altfel întrebarea: pot eu oare măsura fericirea? De fapt, ce e ea – o stare de spirit pe care tu o alegi, tu o atragi. Fericirea nu e un țel pe care să-ți dorești să-l atingi! Nu e nici un obiect pe care să ți-l dorești foarte mult! Fericirea trebuie trăită! Ai observat oare că atunci când ți se întâmplă o nenorocire în viață, ceva negativ care te întristează și despre care în momentul respectiv ai impresia că nu o să se mai termine, acea întâmplare e urmată de altele, tot negative și acest șir continuă o perioadă îndelungată, până când te hotărăști să nu mai fi trist și să acționezi contrar situației respective. Acest lucru se întâmplă deoarece noi chiar atragem lucruri. Suntem ca un magnet pentru ceea ce se află și se întâmplă în universal înconjurător: stările pozitive atrag după sine stări pozitive, iar stările negative, alte stări negative. Acum că știi cum funcționează acest “sistem”, ce poți face pentru a evita sau pentru a înlătura repede din viața ta tristețea? Poți începe printr-un simplu gest: zâmbește și gândește pozitiv! Totul se rezolvă! Sau cum îmi place mie să spun: Totul este posibil! Imposibilul ia doar mai mult timp! Nu-ți mai plânge de milă și găsește repede o soluție. Sau dacă vrei să dai vina pe mama natură, pe Dumnezeu sau pe cine te încrezi tu, adu-ți aminte că doar tu ești responsabil pentru acțiunile tale și că trebuie să ți le asumi. Dacă vrei, ia viața ca pe un joc și întâmplările care-ți displac ca pe o glumă proastă. Și acum, îmi mai aduc aminte de un citat: “Dacă Dumnezeu ar fi vrut să luăm viața în serios, nu ne-ar fi dat simțul umorului!” Acest citat accentuează faptul că uneori noi vedem mult prea dramatic evenimentele mai puțin plăcute din viața noastră, însă de cele mai multe ori chiar ar fi util pentru starea noastră fizică și mentală să condimentăm situația respectivă, să facem haz de necaz și să nu ne lăsăm doborâți. Inițial, când am început să scriu acest articol, voiam să vorbesc cu totul despre altceva, mult mai filosofic, dar pe parcurs se pare că mi-am dat seama că mesajul pe care vreau să-l transmit poate se percepe mai ușor în acest mod. Poți însă să citești și o altă variantă despre acest subiect, pe care am scris-o anul trecut. Aștept să-mi zici care ți se pare mai potrivită sau care este o lectură mai ușoară pentru tine. Iar ceea ce vreau să păstrezi pentru tine și să aplici sunt cuvintele îngroșate regăsite în text. Măcar.
Închei printr-un mesaj pe care l-am primit și eu scris acum câțiva ani, împreună cu o carte, Memoriile unei fete cuminți, de Simone de Beauvoir: “Fericirea-i întotdeauna dincolo de conceptele ei și dincolo de conștiința ei. A căuta fericirea înseamnă invariabil a naufragia la antipodul ei. Nu vorbi despre fericire. Nici măcar nu gândi. Trăiește-o!

despre fericire

despre fericire

Amintește-ți să fii fericit,

sd

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply